Öljynvaihto

Kaikkien autojen huollot sekä erikoisosaaminen Volvoista - TM-Autopalvelu Oy, Jyväskylä

Varaa aika öljynvaihtoon

Miksi auton moottoriöljy vaihdetaan?

Öljynvaihto kuuluu kaikkien polttomoottoriautojen huolto-ohjelmaan. Moottoriöljyn tehtävänä on voidella moottorin mekaanisia osia. Ajan kuluessa öljyn ominaisuudet muuttuvat ja öljynsuodattimeen kertyy epäpuhtauksia.

Jos öljynvaihtoa pitkitetään tai se laiminlyödään, saattaa moottorin mekaaniset osat, kuten laakerit, vaurioitua, jolloin edessä saattaa olla tuhansien eurojen moottoriremontti. Tämä ehkäistään asianmukaisella moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vuosittaisella vaihdolla. Öljy kerää itseensä aina jonkin verran hiukkasia, kuten sen on tarkoituskin, ja tämä näkyy vanhassa öljyssä mustana värinä. Uuden öljyn kuuluu olla kullanruskeaa. 

Öljynvaihto alkaen 100 €

Sis. moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihdon

Kuinka usein öljyt pitäisi vaihtaa?

Automallikohtaisesti öljynvaihtoa suositellaan yleisimmin vuoden välein tai tietyn kilometrimäärän ylityttyä edellisestä vaihdosta: yleensä tämä lukema on noin 10-30 tuhatta kilometriä. Suomessa öljynvaihtovälejä pidetään lyhyempinä haastavampien kylmäkäynnistysolosuhteiden vuoksi.

Käyttämämme öljyt ovat täyssynteettisiä, ja automallikohtaisesti valitsemme autoosi juuri oikean viskositeetin moottoriöljyn sekä öljynsuodattimen. Sinun ei tarvitse tietää autosi öljyistä, sillä me pystymme tarkistamaan oikeanlaisen öljyn järjestelmästämme rekisterinumerollasi. Oman autosi suositellun öljyviskositeetin löydät useimmiten auton käyttöohjekirjasta. Suositus vaihtelee esimerkiksi moottorityypin mukaan. Yleisimpiä viskositeettiluokkia ovat 5W-30 sekä 0W-40.